Persoonlijke Kracht

Persoonlijke Kracht is een persoonlijkheidstest die verder gaat waar andere testen stoppen. Het meet de hele mens, zowel in privé als werk/school. Het is een verfijnd model dat gebruikt wordt om je kwaliteiten en drijfveren letterlijk in beeld te brengen en geeft aan op welke manier je die inzet. Het hanteert de natuurlijke en associatieve taal van kleur en elementen. Geen enkele andere persoonlijkheidstest verbind innerlijk met uiterlijk. Andere methodes richten zich op slechts één aspect, zoals communicatiestijl, gedragsstijl of persoonlijkheid.

Wat heeft Persoonlijke Kracht mij gebracht?

Ik zie Persoonlijke Kracht als een mooie ontwikkelingstool. Het geeft mij inzicht en bevestiging in en over mijzelf. Over mijn innerlijke ik, de manier waarop ik dingen aanpak en hoe ik in het leven sta. Bijzonder om enerzijds herkenning te vinden en anderzijds met jezelf geconfronteerd te worden. Het maakt gevoelens los en geeft gesprekken diepgang. Dat gun ik anderen ook. Ik leef vanuit mijn blauwdruk.

Het is geen statische tool. Naar mate je je ontwikkelt, kan de blauwdruk iets veranderen. Zo wisselt mijn Powertype tussen CERISE (donkerroze), ROZE en BLAUW. In mijn top 4 kleuren is altijd een vorm van roze en blauw te vinden. Die kleuren definieren mij.

Mijn Powertype is ROZE: de menslievende verzorger. Het is mijn passie anderen te faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling, zodat zij op een effectieve en enthousiaste manier open (gaan) staan om hun kwaliteiten te leren kennen en richting te kunnen geven aan hun leven. Ik communiceert helder, effectief en met visie (INDIGO). Ik doe dit vanuit liefde voor de ander (ROZE), met aandacht (CERISE) en met respect voor de ander (BLAUW). CERISE: betekenisvolle hulpverlener; BLAUW:diplomatieke organisator; INDIGO: gerespecteerde visionair.

Persoonlijke ontwikkeling… ook voor teams

 • Je bent gewoon nieuwsgierig en leert graag iets nieuws over jezelf en/of je teamleden
 • Je wilt een studie kiezen, maar bent zoekende welke het beste bij je past
 • Je wilt uitstralen wat jouw kracht is en hoe je die kracht inzet
 • Je wilt met minder moeite meer succes hebben
 • Je bent benieuwd naar je belangrijkste drijfveren en talenten
 • Je wilt op een authentieke manier zichtbaar zijn
 • Je wilt op je werk de onderlinge communicatie verbeteren
 • Je wilt optimaal samenwerken en een streven naar een zo goed mogelijk resultaat

Diverse rapporten

Het Persoonlijke Kracht model kent diverse rapporten. Afhankelijk van hoever je de diepte in wil of innerlijk en uiterlijk aan elkaar wil koppelen kun je de keuze maken uit drie verschillende rapporten.

 • Powertype rapport. Geeft aan wat je grootste verlangen aan en je grootste kracht (kleur) is en hoe je deze kracht inzet. Welke balanskleur hoort bij jouw powertype. Dit is incl. kleuradvies volledig gebaseerd op jouw persoonlijkheid. Het rapport telt ca. 27 pagina’s.
 • Blauwdruk rapport. Geeft je inzicht in je persoonlijke top 4 Powertypes jou en hoe je scoort op de elementen en kleurfamilies. Het rapport telt ca. 43 pagina’s.
 • PersonalPower rapport is een totaalpakket van jouw blauwdruk, jouw drijfveren, jouw talenten, samen met een impactadvies. Het rapport telt ca. 57 pagina’s.

Nieuwsgierig, belangstellend of gewoon geïnteresseerd?

Ik nodig je van graag uit om verder te praten over wat een traject of training voor jou zelf of je team kan betekenen.